Mogelijkheden voor duurzaam dak

Een duurzaam dak is een dak dat goed geïsoleerd is, zodat de woning energie-efficiënt en duurzaam is. Met het oog op de toekomst kiezen we hier steeds vaker voor. In deze blog geven wij verschillende voorbeelden van mogelijkheden voor een duurzaam dak.

Dakisolatie

Het dak is het grootste oppervlak van een huis dat de buitenlucht raakt. Hier raak je dus de meeste warmte kwijt in de winter en krijg je het moeilijk koel in de zomer. Dit kun je oplossen door je dak te isoleren. Kies bij het isoleren voor een duurzaam dak door gebruik te maken van biobased (natuurlijke) materialen.

Een prefab dak

Prefabricage is een nieuwe en duurzame manier van bouwen. Bij deze manier van bouwen worden de materialen vooraf in een fabriek of werkplaats gemaakt. Vervolgens worden deze elementen volledig gebruiksklaar gemaakt. Daarna worden ze naar de bouwplaats getransporteerd en aan elkaar gekoppeld. Dit wordt ook wel houtskeletbouw genoemd.

Een prefab dak wordt gemaakt van hout. Het bouwen van daken met hout is vaak duurzamer dan traditionele bouw. Bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben namelijk veel CO₂ opgeslagen in hun leven. Zolang dit onderdeel blijft van uw woning, functioneert het als CO2-opslag. Daarnaast kan prefab bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats besparen. Een prefab dak is dus zeer duurzaam.

duurzaam dak

Een verkoelend wit dak

Traditionele zwarte daken absorberen de warmte van de zon. Hierdoor wordt het een stuk warmer in huis tijdens de zomer. Door je dak te voorzien van witte dakbedekking, bespaar je gemiddeld 20% op de kosten voor koeling. Een wit dak weerkaatst de zon. Hierdoor blijft de ruimte eronder een stuk koeler. Er is dus minder energie nodig en daarom is het een duurzaam dak.

Een groendak

Een groendak is een dak met begroeiing. Groene daken zorgen voor een betere luchtkwaliteit in steden, vergroten de biodiversiteit en zorgen voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Hierdoor is er minder energie nodig om het huis te verkoelen. Het is daarom een stuk duurzamer dan een traditioneel dak.

Een duurzaam dak van prefab laten bouwen?

Wil je graag een duurzaam dak van prefab laten bouwen? Dan zet je een zeer goede stap in de richting van duurzaam bouwen en leven. Prefab Volendam B.V. helpt je hier graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor het aanvragen van een offerte of voor meer informatie. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van prefab woningen!