Wilt u meer weten over prefab? Aannemer Volendam BV heeft de Expert Status als het gaat om renovatie, verbouw en nieuwbouw houtskeletbouw projecten. Vele aannemers en bouwbedrijven laten ons al jaren de prefab onderdelen van bouwprojecten verzorgen. Het is dé oplossing is voor al uw bouwkundige vraagstukken.

Hoe werkt prefab?

Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot maatwerk elementen worden gemaakt. Daarna worden deze betonnen, of houten elementen gebruiksklaar naar de bouwplaats getransporteerd en aan elkaar gekoppeld. Deze bouwmethode wordt daarom ook vaak montagebouw genoemd.

Wat is er allemaal mogelijk?

Op het gebied van prefab is een hoop mogelijk. Hieronder vindt u een compleet overzicht van alle mogelijkheden

Hoeveel kost prefab?

Met prefab kan sneller gebouwd worden, zónder concessies te doen aan kwaliteit. Alle onderdelen die voorheen binnen de bouw- of verbouw op traditionele wijze werden opgebouwd, kunnen bijna altijd ook in prefabricage uitgevoerd worden. Vrijwel alle type woningen en gebouwen zijn uit te voeren in houtskeletbouw. De prijs van een prefab woning is bovendien vaak lager dan een traditioneel gebouwde woning. Informeer vrijblijvend naar de prijzen van houtskeletbouw!

Scheelt productie en transport

Omdat wij zelf alle elementen maken zijn we niet afhankelijk van leveranciers en kunnen we snel schakelen en leveren. De goederen worden met een dieplader transport netjes op de afgesproken tijd bij u op de bouwplaats afgeleverd. Uiteraard kunt u de elementen ook zelf bij ons (laten) ophalen.

Prefab is een duurzame manier om te bouwen

Bouwen met hout is in de regel duurzamer dan traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben tijdens hun leven veel CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel is van uw woning, functioneert het dus als CO2 opslag. Bovendien besparen wij tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats. Lees hier meer over stikstof en prefab!

Benieuwd naar de mogelijkheden van prefab bouwen?

Prefab Volendam verwerkt alle onderdelen uit in 3d constructie- en werktekeningen. Wij streven er altijd naar om uw project in één keer binnen de afgesproken tijdsplanning te realiseren. Uiteraard volledig afgestemd op uw wensen en volgens het bouwbesluit. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de eindeloze mogelijkheden van houtskeletbouw!

De voordelen van prefab

  • Kortere bouwtijd in de uitvoeringsfase
  • Constante kwaliteit: gefabriceerd in gespecialiseerde werkplaats
  • Ook in combinatie met ribcassette-, kanaalplaat-, of breedplaatvoer
  • Pand is sneller wind-, en waterdicht
  • De onderdelen zijn eenvoudig te plaatsen
  • Tot wel 40% minder transportbewegingen naar de bouwplaats
  • Dankzij gebruik van het hout volstaat een lichtere fundering
  • Wanden en vloeren worden gevuld met isolatiemateriaal
  • Hout is volledig recyclebaar en duurzaam
  • Alle onderdelen zijn gekoppeld voor een extra sterke constructie

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan