Veelgestelde vragen

Hier vind je een compleet overzicht van alle veelgestelde vragen over prefab!

Wat is prefab beton?

Prefab beton is het van tevoren gestorte betonnen constructie die op locatie word geplaatst en wordt verankerd aan de desbetreffende vloer of wand constructie.

Waarom een prefab schoorsteen?

Schoorstenen metselen of maken op hoogte is een tijdrovende gevaarlijke klus die ook meestal qua werkomstandigheden niet optimaal zijn. Prefab schorstenen worden kant en klaar gemaakt incl. Metselwerk en volledig afgevoegd zodat deze in 1 keer worden opgehesen en worden geplaatst de het dak. Dat betekent dat er relatief weinig arbeidsuren op het dak zijn en dak maakt het een stuk veiliger en efficiënter.

Is een prefab woning goedkoper?

Als je het gaat vergelijken met traditioneel bouwen (op locatie bouwen) en je zou eenzelfde woning bouwen, dan is prefab houtskelet bouwen goedkoper. Dat komt omdat met prefab houtskeletbouw in de meeste gevallen de constructies dan lichter kunnen worden uitgevoerd, denk aan lichtere funderingen minder palen en minder beton. De werkomstandigheden en werkplaats zijn optimaal ingedeeld om meer snelheid te creëren en een kwalitatief beter product te produceren. Samen resulteert dat het goedkoper en sneller wordt gebouw daarmee worden kosten bespaard en is daarmee een prefab houtskeletbouw woning goedkoper.

Is prefab duurzaam?

Jazeker in alle opzichten is prefab bouwen duurzaam. Zeker als het gaat om prefab houtskeletbouw. Omdat er met hout wordt gebouwd. Het verschil met hou bouwen en met stenen en beton ligt het meest in de verwerking van het materiaal en hoe het materiaal wordt verwerkt nadat het is afgeschreven. Wat daarmee wordt bedoeld is dat het 100% afbreekbaar is en recirculeer baar als het nog intact is. Stenen en beton hebben en wat mindere goede eigenschap m.b.t. het maken van de materialen en het hergebruik ervan. Daarmee is een prefab houtskeletbouw woning zeer duurzaam.