Veelgestelde vragen

Hier vind je een compleet overzicht van alle veelgestelde vragen over prefab!

Wat is prefab beton?

Prefab beton is het van tevoren gestorte betonnen constructie die op locatie word geplaatst en wordt verankerd aan de desbetreffende vloer of wand constructie.

Waarom een prefab schoorsteen?

Schoorstenen metselen of maken op hoogte is een tijdrovende, en bovendien een zeer gevaarlijke klus die ook daarom meestal qua werkomstandigheden niet optimaal zijn. Prefab schoorstenen worden kant-en-klaar gemaakt inclusief metselwerk en volledig afgevoegd. Dit zodat deze in één keer worden opgehesen en kunnen worden geplaatst op het prefab dak. Dat betekent dat er relatief weinig arbeidsuren op het dak zijn en dak maakt het een stuk veiliger en efficiënter.

Is een prefab woning goedkoper?

Als je het gaat vergelijken met traditioneel bouwen, dat betekent op locatie bouwen, en je zou eenzelfde woning bouwen, dan is prefab houtskelet bouwen goedkoper. Dat komt omdat met prefab houtskeletbouw in de meeste gevallen de constructies dan lichter kunnen worden uitgevoerd, denk aan lichtere funderingen minder palen en minder beton. De werkomstandigheden en werkplaats zijn optimaal ingedeeld om meer snelheid te creëren en een kwalitatief beter product te produceren. Samen resulteert dat het goedkoper en sneller wordt gebouw daarmee worden kosten bespaard en is daarmee een prefab woning goedkoper.

Is prefab duurzaam?

Veelgestelde vragen betreft altijd de vraag of prefab daadwerkelijk duurzamer is. In alle opzichten is prefab bouwen duurzaam bouwen. Zeker als het gaat om prefab houtskeletbouw. Omdat er met hout wordt gebouwd. Het verschil met hou bouwen en met stenen en beton ligt het meest in de verwerking van het materiaal en hoe het materiaal wordt verwerkt nadat het is afgeschreven. Wat daarmee wordt bedoeld is dat het 100% afbreekbaar is en re-circuleerbaar als het nog intact is. Stenen en beton hebben en wat mindere goede eigenschap met betrekking tot het maken van de materialen en het hergebruik ervan. Daarmee is een prefab houtskeletbouw woning zeer duurzaam.