Houtskeletbouw

Houtskeletbouw, ook wel prefab, is het bouwen van gebouwen zoals woningen en garages die van tevoren in elkaar worden gezet. Om dit uit te laten voeren kiest u natuurlijk voor ons. Wij hebben de Expert Status als het gaat om prefab in renovatie, verbouw en ook nieuwbouw. Vele aannemers en bouwbedrijven laten ons al jaren de prefab onderdelen van bouwprojecten verzorgen.

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot maatwerk elementen worden gemaakt. Daarna worden deze betonnen of houten elementen gebruiksklaar naar de bouwplaats getransporteerd en aan elkaar gekoppeld. Deze bouwmethode noemt men ook montagebouw of houtbouw.

Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

Alle onderdelen die vroeger binnen de bouw- of verbouw op traditionele wijze werden opgebouwd, kunnen vrijwel altijd ook in prefab uitvoering uitgevoerd worden. Dit betekent sneller bouwen zónder concessies te doen aan comfort en kwaliteit. In de regel is de prijs van houtbouw iets lager dan traditionele bouw. Benieuwd naar de prijzen van houtskeletbouw? Wij informeren u graag.

Hoe zit het met de isolatie?

Veel mensen vragen zich af of woning, schuur of garage van houtskeletbouw wel goed geïsoleerd is omdat het van hout is gemaakt. Ook dat is geen probleem met prefab bouw. Alle projecten kunnen worden voorzien van isolatie, zodat uw huis energiezuinig is en blijft.

Houtbouw zorgt voor een efficiënte productie en transport

Omdat wij zelf alle elementen maken, zijn we niet afhankelijk van leveranciers en kunnen zeer snel schakelen en leveren. Wij van Prefab Volendam streven ernaar om uw project in één keer binnen de afgesproken tijdsplanning te realiseren De goederen worden middels dieplader transport netjes op de afgesproken tijd bij u op de bouwplaats afgeleverd. Uiteraard kunt de prefab elementen ook zelf bij ons (laten) ophalen.

Houtbouw voor de duurzame bouwer!

Bouwen met hout is in de regel duurzamer dan traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben tijdens hun leven veel CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel is van uw woning, functioneert het dus als CO2 opslag. Bovendien besparen wij dankzij prefab bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats. Lees hier alles over houtbouw en stikstof.

Hoeveel kost houtskeletbouw?

De kosten voor houtskeletbouw is natuurlijk per project verschillend. Wil je een complete woning of bijvoorbeeld alleen een bijschuur? En wat zijn de afmetingen van deze projecten. Dit zijn allemaal variabelen waar rekening mee gehouden moet worden voor het bepalen van de prijs. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Hierdoor krijgen wij een beter beeld van uw wensen en kunnen wij een prijs op maat voor u maken.

Contact opnemen?

Ieder project is uniek en zo behandelen wij deze dan ook. De meeste type woningen en gebouwen zijn uit te voeren in houtskeletbouw. Prefab Volendam kan deze volledig uitwerken als compleet bouwpakket. Uiteraard voorzien van 3D constructie- en werktekeningen. Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor de eindeloze mogelijkheden voor uw prefab project.

De voordelen van prefab

  • Kortere bouwtijd in de uitvoeringsfase
  • Constante kwaliteit: gefabriceerd in gespecialiseerde werkplaats
  • Ook in combinatie met ribcassette-, kanaalplaat-, of breedplaatvoer
  • Pand is sneller wind-, en waterdicht
  • De onderdelen zijn eenvoudig te plaatsen
  • Tot wel 40% minder transportbewegingen naar de bouwplaats
  • Dankzij gebruik van het hout volstaat een lichtere fundering
  • Wanden en vloeren worden gevuld met isolatiemateriaal
  • Hout is volledig recyclebaar en duurzaam
  • Alle onderdelen zijn gekoppeld voor een extra sterke constructie

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan