Prefab woning bouwen? Aannemer Volendam BV heeft de expert status als het gaat om prefab in de renovatie, verbouw en nieuwbouw. Vele aannemers en bouwbedrijven laten ons al jaren de prefab onderdelen van bouwprojecten verzorgen. Wij leggen u graag uit waarom deze manier van bouwen de toekomst is!

Soorten prefab woningen

Het bouwen van een prefab woning

Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot maatwerk elementen worden gemaakt. Daarna worden deze betonnen, of houten elementen gebruiksklaar naar de bouwplaats getransporteerd en aan elkaar gekoppeld. Deze bouwmethode noemt men ook wel montagebouw.

Stappenplan voor de bouw van een prefab woning

 1. Kennismaken / wensen in kaart brengen
 2. Ontwerp van de woning
 3. Prijsopgave
 4. 3D ontwerp
 5. Bouw van de woning in de werkplaats
 6. Aflevering op locatie

Wat kost een prefab woning?

Vrijwel alle grote onderdelen binnen de bouw- of verbouw kunnen ook in prefab uitgevoerd worden. Dit betekent sneller bouwen, zónder concessies te doen aan comfort en kwaliteit. In de regel is de prijs van een prefab woning daarom lager dan een traditioneel gebouwde woning. Informeer vrijblijvend naar prijs van een prefab gebouwde woning.

Productie en transport

Omdat wij zelf alle elementen maken zijn wij niet afhankelijk van leveranciers en kunnen we zeer snel schakelen en leveren. De goederen worden middels dieplader transport netjes op de afgesproken tijd bij u op de bouwplaats afgeleverd. Wij van Aannemer Volendam streven ernaar om uw prefab huis in één keer binnen de afgesproken tijdsplanning te realiseren. Uiteraard volledig afgestemd op uw wensen en volgens het bouwbesluit.

Duurzaamheid

Bouwen met hout is vaak duurzamer dan traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben tijdens hun leven veel CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel is van uw woning, functioneert het dus als CO2 opslag. Bovendien kan prefab bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats besparen! Lees hier meer over stikstof en prefab!

Prefab woning kopen?

Wilt u binnenkort een prefab woning kopen? Dan zet u alvast een goeie stap in de richting van duurzaam bouwen. En wij helpen u daar graag bij. U kunt bij ons terecht met al uw vragen met betrekking tot prefab. Daarnaast zijn wij graag uw partner in het bouwen van dit soort woningen

De voordelen van prefab

 • Kortere bouwtijd in de uitvoeringsfase
 • Constante kwaliteit: gefabriceerd in gespecialiseerde werkplaats
 • Ook in combinatie met ribcassette-, kanaalplaat-, of breedplaatvoer
 • Pand is sneller wind-, en waterdicht
 • De onderdelen zijn eenvoudig te plaatsen
 • Tot wel 40% minder transportbewegingen naar de bouwplaats
 • Dankzij gebruik van het hout volstaat een lichtere fundering
 • Wanden en vloeren worden gevuld met isolatiemateriaal
 • Hout is volledig recyclebaar en duurzaam
 • Alle onderdelen zijn gekoppeld voor een extra sterke constructie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan