Prefab woning

Prefab woning laten bouwen? Aannemer Volendam BV heeft de expert status wanneer het gaat om prefab in de verbouw, nieuwbouw en in renovatie. Vele bouwbedrijven en aannemers laten ons al vele jaren de prefab-onderdelen van bouwprojecten verzorgen. Lees hier alles over een prefab woning!

Soorten prefab woningen

Er zijn verschillende soorten prefab woningen. Wij noemen hieronder een aantal voorbeelden:

Hoe wordt een prefab woning gebouwd?

Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot maatwerk elementen worden gemaakt. Vervolgens worden deze houten of betonnen elementen gebruiksklaar gemaakt en worden ze naar de bouwplaats getransporteerd. Hier worden ze dan ook aan elkaar gekoppeld. Deze bouwmethode wordt ook wel montagebouw genoemd. Deze methode wordt bij alles met betrekking tot prefab toegepast, zelfs bij een prefab erker.

Het verschil tussen een prefab casco woning en prefab woning

Net zoals een prefab woning, wordt een prefab casco woning geproduceerd door middel van prefabricage. Ook wordt dezelfde bouwmethode gehanteerd. Beide manieren zijn uitermate geschikt om uw droomhuis op een duurzame manier te realiseren. Het verschil tussen deze twee bouwsystemen, is de invulling van de oplevering. Wanneer er gekozen wordt voor een casco woning, worden de grootste bouwonderdelen aangeleverd in een kant-en-klaarpakket. Een bouwskelet dat bestaat uit de ondergrond, binnen- en buitenmuren en het dak. Dit skelet wordt bovenop de fundering op de bouwplaats geplaatst. Bij een casco woning komt veel deskundigheid, ervaring en bouwtechnische kennis bij kijken omdat het bouwskelet vanuit de aangegeven elementen moet worden uitgebreid.

De prefab woning, ook wel prefab half casco genoemd, betreft een meer uitgebreide oplevering. Hierbij kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de binnenwanden, binnen kozijnen en installaties al vooraf bij het casco aan te laten brengen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een prefab woning ‘sleutelklaar. De naam geeft de situatie al aan: bij een prefab woning sleutelklaar, krijgt u de woning inclusief sleutels opgeleverd. Dit betekent niet dat deze woning daadwerkelijk ‘woningklaar’ is. Er valt nog een hoop werkzaamheden uit te voeren wat betreft de afwerkingen, maar het grootste gedeelte is reeds afgerond.

Stappenplan voor de bouw van een prefab woning

 1. Kennismaken / wensen in kaart brengen
 2. Ontwerp van de woning
 3. Prijsopgave
 4. 3D-ontwerp
 5. Bouw van de woning in de werkplaats
 6. Aflevering op locatie

De kosten van een prefab woning

De totale kosten van een prefab woning zijn zonder enige informatie natuurlijk lastig vast te stellen. Deze kosten zijn namelijk afhankelijk van allerlei factoren, zoals het soort woning en het aantal vierkante meters van de woning. Prefab Volendam kan vrijwel alle grote onderdelen binnen de nieuwbouw of verbouw in prefab uitvoeren. Hierdoor kunnen wij sneller bouwen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort.

In de regel is de prijs van een prefab woning daarom lager dan een traditioneel gebouwde woning. Om uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij de juiste prijs voor u vaststellen.

Productie en transport

Wij maken zelf alle elementen die nodig zijn voor het produceren van een prefab woning. Hierdoor zijn wij onafhankelijk van leveranciers en daarom kunnen we zeer snel schakelen en leveren. De goederen worden middels dieplader transport netjes en snel op de afgesproken tijd bij u op de bouwplaats afgeleverd. Wij streven ernaar om uw prefab huis in één keer binnen de afgesproken tijd te realiseren. Uiteraard stemmen wij dit volledig af op uw wensen en volgens het bouwbesluit.

In hoeverre is prefab bouwen duurzaam?

Bouwen met hout is vaak een stuk duurzamer dan de traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben tijdens hun leven heel veel CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel blijft van uw woning, zal het dus ook blijven functioneren als CO2-opslag. Daarnaast kan duurzaam bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats besparen! Hierdoor wordt er aanzienlijk minder stikstof geproduceerd ten opzichte van de traditionele bouw. Prefab bouwen is dus heel duurzaam.

Prefab woning laten bouwen?

Bent u ervan overtuigd om binnenkort een prefab woning te laten bouwen? Dan zet u een zeer goede stap in de richting van duurzaam bouwen en leven. Aannemer Volendam BV helpt u daar graag bij. U kunt bij ons altijd terecht voor al uw vragen met betrekking tot prefab. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van prefab woningen!

De voordelen van prefab

 • Kortere bouwtijd in de uitvoeringsfase
 • Constante kwaliteit: gefabriceerd in gespecialiseerde werkplaats
 • Ook in combinatie met ribcassette-, kanaalplaat-, of breedplaatvoer
 • Pand is sneller wind-, en waterdicht
 • De onderdelen zijn eenvoudig te plaatsen
 • Tot wel 40% minder transportbewegingen naar de bouwplaats
 • Dankzij gebruik van het hout volstaat een lichtere fundering
 • Wanden en vloeren worden gevuld met isolatiemateriaal
 • Hout is volledig recyclebaar en duurzaam
 • Alle onderdelen zijn gekoppeld voor een extra sterke constructie

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan