Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen.
Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Dat wil zeggen dat de constructie van de woning van houten stijlen en regels wordt opgebouwd. De buitenzijde van de woning kan volledig naar wens worden gemaakt zoals een traditionele gemetselde gevel of als kant en klare steenstrip panelen, houten buitengevel, gevelbeplating van Eternit (of gelijkwaardig) etc. doordat wij met hout bouwen brengen wij de stikstof uitstoot flink naar beneden omdat onze werkwijze en transport methode veel efficiënter verloopt dan in vergelijking met traditioneel bouwen. De prefab onderdelen bouwen wij zelf in onze eigen werkplaats in Edam die volledig zelf wordt voorzien van elektra d.m.v. zonnepanelen. Dat wil zeggen dat alle werkzaamheden aan uw woning energie neutraal worden gebouwd omdat de energie rechtstreeks van de zon wordt gebruikt om de elementen te maken.

Tevens wordt er, doordat er gewerkt wordt met zonne-energie op jaar basis heel veel CO2 bespaard dat dan weer ten goede komt voor ons milieu.

Maar duurzaamheid gaat verder, wij werken voornamelijk met producten die in Nederland worden gemaakt of geproduceerd. Dat levert korte levertijden en lever afstanden op, dat weer gekoppeld is aan vermindering van Stikstof en CO2 uitstoot.
Omdat de constructie van de woning volledig uit hout wordt gemaakt heeft het ook voordelen wanneer de woning zijn levensduur heeft behaald. Hout is vrij eenvoudig weer terug te brengen in de natuur dat dan ook weer geen uitstoot geeft.
Kortom als men een duurzame oplossing zoekt voor bouwwerken heeft Aannemer Volendam/ Prefab Volendam de oplossing in huis om uw project duurzaam te laten slagen.

Wij bouwen volledig naar wens van de klant dat betekent dat wij geen Catalogusbouwers zijn, wij hebben ook geen standaard woningen waaruit gezocht kan worden.
Wat wij wel doen is luisteren naar de klant wat hun wensen en verwachtingen zijn.
Een korte uitleg hoe wij tewerk gaan.

Om alles goed en duidelijk op papier te krijgen plannen we eerst een afspraak in om samen met een architect alle wensen en verwachtingen door te nemen en uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is op de locatie waar gebouwd moet worden.

Als alle punten zijn besproken komt de architect met een passende offerte om de eerste belangrijke stap van de bouw te zetten, als die akkoord is kan er worden gestart met het tekenwerk van de woning.
Als het tekenwerk klaar is kan er een passende offerte gemaakt worden die volledig aansluit op de tekeningen en de wensen en verwachtingen zoals die zijn besproken.

De offerte wordt naar alle waarschijnlijkheid nog een aantal keer aangepast zodat deze naadloos aansluit naar alles wat is doorgenomen. De volgende stap is het tekenen van de offerte en dan kan de bouw ingepland worden.
Het grote voordeel van prefab bouwen is dat het bouwen vele male sneller gaat dan het traditionele bouwen. Als er wordt gestart met bouwen kan de woning in tijd van een paar dagen casco staan (afhankelijk hoe groot en complex de woning is).
Het plaatsen van de woning gebeurt met een elektrische torenkraan die geen uitstoot geeft tijdens het bouwen.

Als je echt meerwaarde aan uw woning wilt krijgen maak dan eens een afspraak met Aannemer Volendam en ervaar zelf hoe mooi, snel en duurzaam bouwen kan zijn.

De voordelen van prefab

  • Kortere bouwtijd in de uitvoeringsfase
  • Constante kwaliteit: gefabriceerd in gespecialiseerde werkplaats
  • Ook in combinatie met ribcassette-, kanaalplaat-, of breedplaatvoer
  • Pand is sneller wind-, en waterdicht
  • De onderdelen zijn eenvoudig te plaatsen
  • Tot wel 40% minder transportbewegingen naar de bouwplaats
  • Dankzij gebruik van het hout volstaat een lichtere fundering
  • Wanden en vloeren worden gevuld met isolatiemateriaal
  • Hout is volledig recyclebaar en duurzaam
  • Alle onderdelen zijn gekoppeld voor een extra sterke constructie

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan