Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omgaan met water, energie en grondstoffen. Dit is waar wij, Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een houtskeletbouw woning.

Prefab houtskeletbouw

Een houtskeletbouw betekent dat de constructie van de woning van houten stijlen en regels wordt opgebouwd. De buitenzijde van de woning kan volledig naar wens worden gemaakt zoals een traditionele gemetselde gevel of als kant-en-klare steenstrip panelen, houten buitengevel, gevelbeplating van Eternit (of gelijkwaardig) etc. doordat wij met hout bouwen brengen wij de stikstof uitstoot flink naar beneden omdat onze werkwijze en transport methode veel efficiënter verloopt dan in vergelijking met traditioneel bouwen. De prefab-onderdelen bouwen wij zelf in onze eigen werkplaats in Edam die volledig zelf wordt voorzien van elektra d.m.v. zonnepanelen. Dat betekent dat alle werkzaamheden aan uw woning energie neutraal worden gebouwd omdat de energie rechtstreeks van de zon wordt gebruikt om de elementen te maken.

Bovendien wordt er ook, doordat er gewerkt wordt met zonne-energie op jaar basis heel veel CO2 bespaard dat dan weer ten goede komt voor ons milieu.

Duurzaam huis bouwen

Maar wanneer het aankomt op een duurzaam prefab bouwsysteem, gaan wij bij Prefab Volendam een stukje verder. Wij werken voornamelijk met producten die in Nederland worden gemaakt of geproduceerd. Deze werkwijze levert korte levertijden en lever afstanden op. Hierbij dragen wij bij aan de vermindering stikstof en CO2-uitstoot.

Omdat de constructie van de prefab woning volledig uit hout wordt gemaakt, kunnen wij dit materiaal na de levensduur van de woning een ’tweede leven’ bieden. Wanneer de woning zijn levensduur heeft behaald, kan het hout vrij eenvoudig terug gebracht worden naar een natuurlijke omgeving. Dit geeft vervolgens ook geen gevaarlijke uitstoot. Kortom, wanneer u een duurzame oplossing zoekt voor bouwwerken, heeft Aannemer Volendam/ Prefab Volendam dé oplossing in huis om uw project duurzaam te laten slagen.

Samenwerking Prefab Volendam

Wij bouwen volledig naar wens van de klant, dat betekent dat wij geen catalogusbouwers zijn. Wij hebben ook geen standaard woningen waaruit gekozen kan worden. Wij ontwerpen en bouwen aan de hand van uw wensen en verwachtingen. Onze jarenlange ervaring en deskundigheid binnen ons team, leidt tot een duidelijke opzet van de werkprocessen. Bij iedere soort aanvraag bieden wij de volgende richtlijnen aan, om tot het beste eindresultaat te komen.

Om alles goed en duidelijk op papier te krijgen, plannen we eerst een afspraak in om samen met een architect alle wensen en verwachtingen door te nemen en uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is op de locatie waar gebouwd moet worden. Wanneer alle punten zijn besproken, levert de architect een passende offerte aan. Deze offerte betreft een basis woningontwerp en een stappenplan. Wanneer deze offerte akkoord is, zal de architect beginnen aan het tekenwerk van de woning. Wanneer het tekenwerk klaar is, kan er vervolgens een passende offerte gemaakt worden. De offerte zal volledig aansluiten op de wensen en verwachtingen zoals deze eerder besproken zijn.

De offerte wordt naar alle waarschijnlijkheid nog een aantal keren aangepast worden, zodat deze naadloos aansluit naar alles wat is doorgenomen. De volgende stap is het tekenen van de offerte en dan kan de bouw ingepland worden. Het grote voordeel van prefab bouwen is dat het bouwen vele malen sneller gaat dan het traditionele bouwen. Als er wordt gestart met bouwen kan de woning in tijd van een paar dagen casco staan. Deze tijdsindicatie is uiteraard afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de woning. Het plaatsen van de woning gebeurt met een elektrische torenkraan die geen uitstoot geeft tijdens het bouwen.

Afspraak inplannen

Als u echt meerwaarde aan uw woning wilt krijgen, maak dan eens een afspraak met Aannemer Volendam en ervaar zelf hoe mooi, snel en duurzaam bouwen kan zijn. U kunt te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen.

De voordelen van prefab

  • Kortere bouwtijd in de uitvoeringsfase
  • Constante kwaliteit: gefabriceerd in gespecialiseerde werkplaats
  • Ook in combinatie met ribcassette-, kanaalplaat-, of breedplaatvoer
  • Pand is sneller wind-, en waterdicht
  • De onderdelen zijn eenvoudig te plaatsen
  • Tot wel 40% minder transportbewegingen naar de bouwplaats
  • Dankzij gebruik van het hout volstaat een lichtere fundering
  • Wanden en vloeren worden gevuld met isolatiemateriaal
  • Hout is volledig recyclebaar en duurzaam
  • Alle onderdelen zijn gekoppeld voor een extra sterke constructie

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan