Prefab casco woning

Prefab casco woning laten bouwen? Aannemer Volendam BV is een expert op heb gebied van prefab in de verbouw, nieuwbouw en renovatie. Wij verzorgen al vele jaren prefab-onderdelen van bouwprojecten voor diverse bouwbedrijven en aannemersBent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? En wilt u weten welke soort cascowoning ideaal is voor uw situatieWij vertellen u graag over een prefab cascowoning en onze mogelijkheden.

Soorten prefab woningen

Het grote voordeel van een prefab casco woning, is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Met dit soort woningen, heeft u een brede keuze voor het soort woning dat u wilt laten bouwen. Wij noemen hieronder een aantal voorbeelden van woningsoorten:

Hoe wordt een prefab woning gebouwd?

Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot maatwerk elementen worden gemaakt. Aan de hand van uw wensen wordt er een uiteindelijk ontwerp gevormd. Gedurende dit prefabricage proces wordt de zogeheten ruwbouw in aparte elementen aangemaakt. Tijdens deze constructie worden de aparte houten of betonnen elementen gebruiksklaar gemaakt. Vervolgens worden deze elementen naar de bouwplaats getransporteerd. Op de bouwplaats worden ze daarna aan elkaar gekoppeld. Deze bouwmethode wordt ook wel montagebouw genoemd. Deze methode wordt bij alle vormen van prefab bouwen toegepast. Deze manier van duurzaam bouwen is uitermate geschikt om uw droomhuis te realiseren.

Het verschil tussen een prefab woning en een prefab casco woning

Een prefab cascowoning bouwen is een duurzame mogelijkheid om een droomhuis te bouwen. De prefab bouw zal de basis vormen voor uw droomhuis project. Na de oplevering van het casco, zal het project verder uitgebreid moeten worden met de volgende werkzaamheden:

 • Afwerking wanden en vloeren 
 • Binnenwanden 
 • Binnen kozijnen 
 • Afwerking van de wanden en vloeren 
 • Tegelwerk 
 • Sanitair 
 • Schilderwerk 

Uiteraard is een droomhuis project van deze omvang alleen geschikt voor de échte handige Harries onder ons. Er komt veel deskundigheid, ervaring en bouwtechnische kennis bij kijken. Wanneer deze opzet iets te hoog gegrepen is voor prefab liefhebbers, dan is het altijd mogelijk om voor een prefab woning te kiezen. Deze bouwstijl wordt ook wel prefab half casco, of prefab casco plus woning genoemd. Hierbij kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de binnenwanden, binnen kozijnen en installaties al vooraf bij het casco aan te laten brengen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een prefab woning ‘sleutelklaar. De naam geeft de situatie al aan: bij een prefab woning sleutelklaar, krijgt u de woning inclusief sleutels opgeleverd. Dit betekent niet dat deze woning daadwerkelijk ‘woningklaar’ is. Er valt nog een hoop werkzaamheden uit te voeren wat betreft de afwerkingen, maar het grootste gedeelte is reeds afgerond.

Stappenplan voor de bouw van een prefab woning

Onze jarenlange ervaring en deskundigheid binnen ons team, resulteert in een duidelijke opzet van de werkprocessen. Bij iedere soort aanvraag bieden wij deze opzet aan in de vorm van het volgende stappenplan:

 1. Kennismaking/ wensen in kaart brengen
 2. Bouwpakket: Ontwerp van de woning en werktekening
 3. Prijsopgave
 4. 3D-ontwerp
 5. Bouw van de woning in de werkplaats
 6. Aflevering op locatie

 

De kosten van een prefab woning

 De totale kosten van een prefab woning zijn zonder enige informatie natuurlijk lastig vast te stellen. De kosten van een casco woning zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan details zoals het soort woning en het aantal vierkante meters van de woning. Prefab Volendam kan vrijwel alle grote onderdelen binnen de nieuwbouw of verbouw in prefab vorm uitvoeren. Hierdoor kunnen wij sneller bouwen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort. Dit leidt dat een prefab woning tot de regel qua prijs lager uitvalt dan een traditioneel gebouwde woning. Om uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in kaart te kunnen brengen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij de juiste prijs voor u vaststellen zodat u weet waar u aan toe bent.

Productie en transport

De productie van alle elementen die nodig zijn voor het produceren van een prefab woning, wordt door ons eigen team uitgevoerd. Dit vindt plaats in onze eigen werkplaats. Hierdoor zijn wij onafhankelijk van leveranciers en heeft als grote voordeel dat wij hierdoor zeer snel kunnen schakelen en kunnen leveren. De goederen worden middels dieplader transport netjes en snel op de afgesproken tijd bij u op de bouwplaats afgeleverd. Wij streven ernaar om uw prefab huis in één keer binnen de afgesproken tijd te realiseren. Uiteraard stemmen wij dit volledig af op uw wensen die besproken zijn in het bouwbesluit.

Duurzaam huis bouwen

Bouwen met hout is vaak een stuk duurzamer dan de traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben tijdens hun leven heel veel CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel blijft van uw woning, zal het dus ook blijven functioneren als CO2-opslag. Daarnaast kan deze manier van bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats besparen! Hierdoor wordt er aanzienlijk minder stikstof geproduceerd ten opzichte van de traditionele bouw. Prefab bouwen is dus duurzaam bouwen.

Prefab casco woning laten bouwen?

Wilt u een prefab casco woning binnenkort laten bouwen? Dan zet u een zeer goede stap in de richting van duurzaam bouwen en leven. Aannemer Volendam BV helpt u daar graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor het aanvragen van een offerte. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van prefab woningen!

Voordelen

 • Korte bouwtijd
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Een hoge kwaliteit caso woning
 • Een stuk duurzamer dan traditionele bouw
 • Tot wel 40% minder transportbewegingen

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan