Stikstof

Prefab Volendam is het duurzame antwoord op uw stikstofprolematiek.

Vraag offerte aan

Het Nederlandse stikstofbeleid wordt inmiddels al het Stikstofprobleem genoemd. Dit probleem wordt in de bouwsector voornamelijk veroorzaakt door de uitstoot van fossiele brandstoffen. Prefab Volendam is het duurzame antwoord op uw stikstofproblematiek.

Waar komt die stikstof vandaan?

De uitstoot van stikstof ontstaat bij transport van materieel van- en naar de bouwplaats. Ook heistellingen, graafmachines en hijskranen kunnen stikstof veroorzaken omdat ze (vaak) op fossiele brandstoffen draaien.

Prefab laat uw stikstofprobleem verdwijnen

De uitstoot van stikstof pakt vele malen gunstiger uit als er met hout wordt gebouwd. We produceren in onze eigen werkplaats, dat deels geautomatiseerd verloopt met een hoge nauwkeurigheid. Dat is in dit kader ook belangrijk, in verband met de luchtdichtheid. Eventuele uitgestoten stikstof blijft in de afgesloten werkplaats.

Minder transportbeweging

Prefab- of houtskeletbouw heeft gemiddeld 30 tot 40% minder transportbewegingen van fabriek naar bouwplaats dan traditionele bouw. Hout is lichter dan beton, waardoor je veel elementen tegelijk op de vrachtwagen kunt vervoeren. Tijdens de gehele bouw wordt er vervolgens ook bijna geen stikstof uitgestoten.

Bouwen met hout

Bouwen met hout is in de regel duurzamer dan traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt hebben tijdens hun gehele leven CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel is van uw woning, functioneert het dus als CO2 opslag.

Bent u nieuwsgierig naar onze stikstofberekeningen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op!

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan