Duurzaam huis bouwen met prefab

Het duurzaam bouwen van een prefab woning is een uitstekende optie. Met de prefab bouwstijl wordt jouw woning eigenlijk in een fabriek gebouwd. Dit betekent absoluut niet dat je een standaard woning krijgt. Je hebt juist de mogelijkheid om jouw woning volledig op maat en naar jouw wensen te laten bouwen. Prefab bouwen is een zeer duurzame keuze. Er wordt geen bouwmateriaal verspild. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de Nederlandse weersomstandigheden, waardoor de bouw soms maandenlang stil kan liggen. Ook worden er geen manuren verspild, aangezien jouw woning onder optimale omstandigheden in de fabriek wordt gebouwd. Dankzij de bouw in de fabriek kan jouw woning ook optimaal uitharden.

duurzaam huis bouwen prefab

Je woning duurzaam bouwen

Een prefab woning is natuurlijk al een stuk duurzamer dan traditionele bouw, omdat je minder bouwmaterialen verspilt. Er is echter nog een ander voordeel aan de prefab bouwstijl. In de fabriek kan jouw woning van tevoren volledig worden doorgerekend met behulp van computers. Er wordt geanalyseerd hoe de woning het beste kan worden gebouwd om zo min mogelijk energie te verspillen. Op deze manier kan de woning worden geoptimaliseerd voor maximale energie-efficiëntie. Het complete bouwproces wordt voortdurend gecontroleerd, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een duurzame woning aan het bouwen bent.

duurzaam bouwen prefab

Duurzame houtskeletbouw: Bouwen met verantwoord hout

Ook in de fabriek is het mogelijk om duurzaam te bouwen met houtskeletbouw. Hout is een natuurlijk materiaal dat veel dichter bij de natuur staat dan beton. Door gebruik te maken van duurzaam hout draag je bij aan een meer duurzame bouwmethode. Het productieproces van beton kan namelijk behoorlijk belastend zijn voor het milieu. Door gebruik te maken van duurzaam gekapte bomen kunnen we op een veel duurzamere manier bouwen. Helaas wordt prefab houtskeletbouw tegenwoordig niet zo vaak toegepast, voornamelijk vanwege de grootschalige massaproductie. Maar met prefab kunnen we nog steeds op een duurzame manier bouwen met hout. Uiteraard wordt het volledige bouwproces zorgvuldig gecontroleerd.

Bouwmaterialen recyclen

Bij het duurzaam bouwen is het natuurlijk belangrijk om bouwmaterialen te recyclen. Bij houtskeletbouw kunnen bijvoorbeeld restjes hout worden hergebruikt voor nieuwe bouwprojecten. Op deze manier wordt er minimaal afval geproduceerd tijdens het bouwen van je woning. Niet alleen jouw woning, maar ook andere prefab bouwprojecten profiteren hiervan. Door materialen te recyclen, wordt er ook minder energie verbruikt bij de constructie van toekomstige bouwprojecten. Uiteraard worden alle gebruikte bouwmaterialen verkregen uit duurzame bronnen.

prefabricage containerwoning

Duurzaam huis laten bouwen door Prefab Volendam?

Wil je graag een prefab huis bouwen? Dan zet je een zeer goede stap in de richting van duurzaam bouwen en leven. Prefab Volendam BV helpt je daar graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor het aanvragen van een offerte. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van prefab woningen!