Duurzaam huis bouwen

Wil je een duurzaam huis bouwen? Dat begrijpen wij volledig. Duurzaamheid is tegenwoordig een heel belangrijk onderwerp, ook in de woningbouw. Een duurzame methode van bouwen is prefabricage. Dit is een manier van bouwen waarbij alle onderdelen op de werkplaats worden geproduceerd. Vervolgens worden deze onderdelen gebruiksklaar gemaakt en naar de bouwplaats getransporteerd. Dit wordt ook wel houtskeletbouw genoemd. Lees hier alles over deze duurzame en snelle manier van bouwen.

duurzaam huis bouwen

Duurzaam bouwen: houtskeletbouw

Het is in de fabriek ook mogelijk om duurzaam te bouwen met houtskeletbouw. Hout is een natuurlijk materiaal dat veel dichter bij de natuur staat dan beton. Het productieproces van beton is behoorlijk belastend voor het milieu.

Door gebruik te maken van hout, draag je bij aan een meer duurzame bouwmethode.  De bomen waarvan het hout gemaakt wordt, hebben tijdens hun leven veel CO₂ opgeslagen. Zolang dit onderdeel is van een huis, blijft het functioneren als CO2-opslag. Daarnaast wordt er bij houtskeletbouw tot wel 40% aan transportbewegingen bespaard in vergelijking met traditionele bouw. Alle onderdelen worden namelijk op de werkplaats geproduceerd en hoeven op de bouwplaats alleen nog aan elkaar gekoppeld te worden. Prefab bouwen is dus een manier van bouwen van de toekomst!

Het recyclen van bouwmaterialen

Bij een duurzaam huis bouwen is het natuurlijk belangrijk om bouwmaterialen te recyclen. Bij houtskeletbouw kunnen resten hout worden hergebruikt voor nieuwe bouwprojecten. Zo wordt er minimaal afval geproduceerd tijdens het bouwen van je huis. Door materialen te recyclen wordt er minder energie verbruikt bij de constructie van toekomstige bouwprojecten. Alle gebruikte bouwmaterialen worden uiteraard verkregen uit duurzame bronnen.

duurzaam huis laten bouwen

De kosten van een duurzaam huis laten bouwen

De kosten voor het laten bouwen van een duurzaam huis kunnen behoorlijk variëren. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de vierkante meters van het huis, het ontwerp en het type woning. Daarnaast hebben aanpassingen ook invloed op de kosten. De kosten van een duurzame woning van prefab zijn meestal minder dan een traditioneel huis. De bouwtijd is namelijk een stuk korter.

Duurzaam huis laten bouwen?

Wil je graag een duurzaam huis laten bouwen? Dan is prefab bouwen de juiste stap in de richting. Prefab Volendam B.V. helpt je hier graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor het aanvragen van een offerte of voor meer informatie. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van prefab woningen!