Wat is een prefab poort?

Een prefab poort is een poort die in fabriek of werkplaats wordt voorbereid en in delen naar de locatie wordt gebracht voor installatie, waardoor de installatietijd wordt verkort en de kosten worden verminderd.

Het plaatsen van een prefab poort

Prefab poorten zijn duurzaam en snel te plaatsen. Bij deze bouwmethode worden de materialen vooraf in een fabriek of werkplaats gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om alle onderdelen volledig gebruiksklaar te maken. Vervolgens worden de poorten getransporteerd naar de bouwplaats en aan elkaar gekoppeld. Een prefab poort kan in sommige gevallen als één geheel geleverd worden, waardoor het mogelijk is om deze poorten in slechts één dag te plaatsen. Hierdoor heeft u weinig last van alle werkzaamheden en kan alles snel afgerond worden. Bovendien brengt dit ook de kosten enorm naar beneden. Deze manier van bouwen wordt toegepast bij vele projecten, zoals bij de bouw van:

serre van prefab

De stappen voor het plaatsen van een prefab poort

Hieronder ziet u een stappenplan die worden gevolgd bij het plaatsen van een poort.

  1. Kennismaken/wensen in kaart brengen
  2. Ontwerp van de poort
  3. Prijsopgave
  4. Het bouwen van de poort in de werkplaats
  5. Aflevering en plaatsing op locatie
  6. Afhandeling

Wat kost een prefab poort?

De kosten van een prefab poort zijn vooraf lastig te bepalen. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen en het materiaal van de poort.

Is prefab bouwen duurzaam?

Het bouwen van prefab poorten is vaak duurzamer dan traditionele bouw. De materialen worden namelijk op een efficiënte manier geproduceerd en getransporteerd. Bovendien wordt er minder afval geproduceerd omdat alle materialen in de fabriek op maat worden gemaakt. Hierdoor kan prefab bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats besparen! Prefab materialen zijn altijd duurzaam, zodat u zeker bent van een milieuvriendelijke oplossing.