Prefab serre

Prefab serre laten bouwen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de Expert Status als het gaat om prefabricage in zowel renovatie als nieuwbouw. Veel particulieren gingen u al voor om een serre van prefab te laten bouwen. Wij leggen u dan ook graag uit, waarom prefabricage dé oplossing is voor u en waarom u een stuk voordeliger uit bent!

 

Het bouwproces

Prefabricage is een nieuwe en duurzame manier van bouwen. Hierbij worden de elementen vooraf op de werkplaats of in een fabriek gemaakt. Vervolgens worden deze elementen volledig gebruiksklaar naar de bouwplaats getransporteerd. Op locatie worden deze onderdelen vervolgens aan elkaar gekoppeld. Dit zorgt voor een snelle bouwtijd. Deze manier van bouwen wordt toegepast bij vele projecten, zoals bij de bouw van een:

Wat kost een prefab serre?

De kosten van een prefab serre zijn natuurlijk per project verschillend. Zo zijn de afmetingen van de serre elke keer weer anders en ook het aantal benodigde uren die nodig zijn om het te monteren. Het grootste voordeel van een serre aanbouw is dat deze een stuk goedkoper is dan een normale serre.

Bij prefabricage worden alle onderdelen namelijk in elkaar gezet in de fabriek of op de werkplaats. Vervolgens worden deze in één keer getransporteerd naar de woning en direct in elkaar gezet. Deze serre kan vervolgens aan het huis geplaatst worden. Om uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen, kunt u het beste vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo kunnen wij de kosten van een serre voor u berekenen.

serre van prefab

 

Heb ik een vergunning nodig voor een serre aanbouw?

Een serre zorgt voor extra ruimte in uw woning. Deze wordt op maat gemaakt. Ieder huis is namelijk anders. Voor een serre heb je niet altijd een vergunning nodig. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet en in de achtertuin bouwt, dan kan het zonder omgevingsvergunning. De voorwaarden om een serre zonder vergunning aan te bouwen zijn:

 • Hoogte: De serre mag niet boven uw woning uitsteken, met een maximum van 5 meter hoog
 • Openbaar gebied: Het moet minimaal 1 meter ver weg staan van openbaar gebied
 • Functie van serre: Het moet altijd ondergeschikt zijn aan de functie van het hoofdgebouw
 • Opbouw: Het mag geen dakterras of balkon bevatten

 

Voordelen van een prefab serre

Het aanbouwen van een serre gemaakt van prefab biedt vele voordelen ten opzichte van een normale serre. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Het biedt meer woonruimte
 • De kosten zijn een stuk lager
 • De bouw is een stuk duurzamer
 • De serre kan snel worden geplaatst
 • Er zijn extra opties mogelijk

Isolatie

Er zijn verschillende soorten serres. In de meeste gevallen is een serre aanbouw gemaakt van hout en glas. Wij krijgen dan ook vaak de vraag of het in een glazen serre of houten serre wel warm genoeg kan worden, omdat het een los onderdeel is van de woning.

Ook met een prefab serre is dit probleem verholpen. Wij voorzien het houten paneel van isolatiemateriaal, zodat de warmte in de ruimte blijft. De serre is zo dus goed geïsoleerd.

isolatie materiaal geplaatst in een prefab serre

Prefab bouwen is een stuk duurzamer!

Bouwen met hout is in tegenstelling tot de traditionele bouw een stuk duurzamer. Hout komt namelijk van bomen en deze bomen hebben tijdens hun leven heel veel CO2 opgeslagen. Zolang dit hout onderdeel is van uw woning, zal dit dus ook blijven functioneren als opslag voor CO2.

Daarnaast kunt u met prefab bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats besparen. Alle onderdelen worden namelijk op de bouwplaats aan elkaar gekoppeld en vervolgens in één keer naar de af te leveren plaats vervoerd. Prefab bouwen is dus heel duurzaam.

Hoelang duurt het bouwproces van een prefab serre?

In de meeste gevallen is een serre bouwen snel afgerond. De reden hiervoor is dat alle elementen in onze werkplaats direct worden gemonteerd. Wij zijn dus niet afhankelijk van andere partijen waardoor wij ontzettend snel kunnen leveren en monteren. Zo heeft u dus nauwelijks last van onze werkzaamheden.

Hoelang het bouwen van een prefabricage serre duurt, is ook afhankelijk van de afmetingen. Er zijn namelijk vele verschillende afmetingen en deze kunt u zelf bepalen. Een aantal voorbeelden zijn 10 m2, 15 m2 en 30 m2. Wanneer uw serre aanbouw dus groter is, dan zal het bouwproces ook iets langer duren.

Prefab serre kopen en aanbouwen?

Bent u van plan om een serre uitbouw te laten plaatsen? Dan zet u een hele goede stap in de richting van duurzaam bouwen! Aannemer Volendam BV helpt u hier graag bij! U kunt voor al uw vragen met betrekking tot prefab bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van een prefab serre!

Voordelen van een prefab serre

 • Het is een stuk goedkoper
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Een prefab serre is heel duurzaam
 • Een hoge kwaliteit serre
 • Tot wel 40% minder transportbewegingen

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan