Prefab erker

Prefab erker laten aanbouwen? Prefab Volendam BV heeft de expert status wanneer het gaat om prefab in de nieuwbouw, verbouw en/of renovatie. Vele bouwbedrijven en aannemers laten ons al jaren de prefab onderdelen verzorgen van bouwprojecten waaronder ook prefab erkers. Wij leggen u graag uit waarom deze manier van bouwen de toekomst is!

De aanbouw van een prefab erker

Prefabricage is een duurzame en nieuwe manier van bouwen. Bij deze manier worden de materialen vooraf in de fabriek of op de werkplaats gemaakt. Vervolgens worden deze materialen volledig gebruiksklaar gemaakt. Daarna kunnen de onderdelen getransporteerd worden naar de bouwplaats. Hier worden de elementen aan elkaar gekoppeld.

Een erker kan in slechts één dag geplaatst worden! Dit is natuurlijk heel fijn, want hierdoor heeft u bijna geen last van alle werkzaamheden. Alles kan dus snel afgerond worden. Dit zal bovendien ook de kosten omlaag brengen. Prefabricage wordt ook toegepast bij de bouw van bijvoorbeeld een:

Wat zijn de voordelen van een prefab erker?

Het aanbouwen van een prefab erker heeft verschillende voordelen. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

 • Meer woonruimte
 • Makkelijk te plaatsen
 • Meer lichtval in je ruimte
 • Prefab is goedkoper dan normaal bouwen
 • De plaatsing is zeer snel
 • Een erker zorgt voor een prachtige uitstraling
 • Het zorgt voor een meerwaarde van je huis of bedrijf

prefab erker aanbouw

Prefab erker prijzen

De kosten van een prefab erker zijn lastig te bepalen zonder enige informatie. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters van de erker. Daarnaast weegt de locatie ook mee. Wij maken alle elementen zelf die nodig zijn voor een erker van prefab. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van leveranciers.

Dit heeft tot gevolg dat wij heel snel kunnen leveren en schakelen. Hierdoor zullen de kosten lager zijn. Om uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen, verzoeken wij u om contact met ons opnemen. Zo kunnen wij de juiste prijs voor u vaststellen.

Waarom een prefab erker aanbouwen?

Het toevoegen van een erker aan uw woonkamer kan een ware transformatie betekenen. Met een op maat gemaakte erker kunt u een gezellig hoekje creëren dat perfect past bij uw woonkamer. Het biedt een ideale plek om te ontspannen. Bovendien zorgt een erker voor meer natuurlijk licht en extra ruimte in uw woonkamer. Het aanbouwen van een erker verhoogt tevens de waarde van uw woning.

Heb ik een vergunning nodig voor de aanbouw van een erker?

Een erker wordt in de meeste gevallen aan de voorzijde van een woning geplaatst. Dit is vrijwel altijd vergunningplichtig. Indien je de erker aan de achterzijde of zijkant van de woning wilt laten aanbouwen, dan kan het zijn dat je vergunningsvrij mag bouwen. Bij het aanvragen van een vergunning voor een erker moeten de volgende documenten meestal aangeleverd worden:

 • Bouwtekeningen
 • Constructieberekeningen
 • Bouwbesluitberekeningen

Prefab bouwen is duurzaam

Bouwen met hout is een stuk duurzamer dan traditionele bouw. De bomen waar het hout van wordt gemaakt, hebben veel CO2 opgeslagen tijdens hun leven. Dit hout functioneert dus als CO2-opslag, zolang dit onderdeel is van uw woning.

Daarnaast besparen wij dankzij prefab bouwen tot wel 40% aan transportbewegingen richting de bouwplaats. Alle onderdelen van een prefab erker worden namelijk al op de bouwplaats aan elkaar gekoppeld! Prefab bouwen is dus een manier van bouwen van de toekomst!

Prefab erker kopen?

Bent u van plan om een prefab erker aan te bouwen? U zet dan een hele goede stap in de richting van duurzaam bouwen. Hier helpen wij u graag bij. Bij ons kunt u altijd terecht met al uw vragen met betrekking tot prefab. Daarnaast zijn wij graag uw partner in het plaatsen van dit soort erkers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan. Het is ook mogelijk om ons te mailen: info@prefabvolendam.nl of te bellen: 0299-700250.

Voordelen

 • Korte bouwtijd
 • Lagere bouwkosten
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Een stuk duurzamer

Wij bouwen duurzaam

Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, Dit is waar Aannemer Volendam/ Prefab Volendam goed op inspelen. Bijna ieder woningontwerp kan prefab gemaakt worden als een Hout Skeletbouw woning.

Meer informatie

Klaar om een project met ons te starten?

Vraag offerte aan