Wat is een prefab loods?

Een prefab loods is een loods die tot stand komt door prefab bouw. Bij deze manier van bouwen worden de materialen van tevoren op de werkplaats tot elementen gemaakt. Vervolgens worden deze naar de bouwplaats getransporteerd en daar in elkaar gezet. Deze manier van bouwen wordt ook wel montagebouw genoemd. In deze blog leest u alle informatie over een geprefabriceerde loods.

prefab loods

De bouw van een prefab loods

Bij het bouwen van een prefab loods worden alle onderdelen vooraf op de werkplaats geproduceerd.  Daarna worden deze elementen gebruiksklaar gemaakt en naar de plaats gebracht waar de loods gebouwd moet worden. Hier worden deze elementen vervolgens aan elkaar gekoppeld. Prefabricage wordt toegepast bij allemaal soorten bouw zoals de bouw van een:

Een loods dient meestal als werkruimte en daarom zijn er vaak aanpassingen nodig, zodat het voldoet aan alle wensen. Dit is meestal geen probleem, want een loods kan volledig zelf ingericht worden.

De voordelen van een geprefabriceerde loods

Een prefab loods heeft verschillende voordelen in tegenstelling tot een traditionele loods. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

  • De bouwtijd is een stuk korter
  • Het is duurzamer dan traditionele bouw
  • Er zijn verschillende aanpassingen mogelijk
  • Het is een stuk goedkoper, omdat er sneller gebouwd kan worden
  • De loods wordt tijdens ideale omstandigheden gebouwd in een fabriek

prefabricage

Wat is de prijs van een prefab loods?

De kosten van een prefab loods zijn verschillend. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het aantal vierkante meters een grote rol. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van de wensen van de klant. Wanneer er wordt gekozen voor meerdere aanpassingen, dan zal de prijs ook hoger liggen. De kosten van een geprefabriceerde loods zijn altijd minder dan een traditionele loods. Er zitten namelijk minder uren in het bouwen van deze loods.

Meer informatie over prefab ontvangen

Wilt u graag meer informatie ontvangen over prefab? Dan bent u bij Prefab Volendam op de juiste plek. Wij zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met prefabricage. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen u graag!