Wat zijn prefab raamdorpels?

Een prefab raamdorpel is een raamdorpel die tot stand is gekomen met prefabricage. Dit is een nieuwe en duurzame manier van bouwen. In deze blog leggen wij u uit hoe raamdorpels worden gemaakt, wat de kosten zijn en meer.

De productie van prefab raamdorpels

Bij prefabricage worden alle onderdelen op de werkplaats geproduceerd. Vervolgens worden deze gebruiksklaar gemaakt en gebracht naar de plaats waar ze bevestigd moeten worden. Prefab bouwen wordt toegepast bij vele projecten, zoals bij de bouw van een:

Omdat de elementen alleen nog gekoppeld hoeven te worden, kunnen de raamdorpels snel geplaatst worden. Hierdoor heeft u en de omgeving weinig last van de werkzaamheden. Dit brengt bovendien ook de kosten omlaag.

prefab raamdorpel

Wat zijn de kosten van prefab raamdorpels?

De kosten van een raamdorpel zijn verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo worden deze op maat gemaakt. Ook kunnen de wensen van de klant bepalend zijn voor de prijs. De kosten van een prefab raamdorpel is vrijwel altijd lager dan een raamdorpel van een ander materiaal.

Prefabricage is duurzaam

Bij prefabricage wordt er gebouwd met hout. Hout is een stuk duurzamer dan andere materialen die worden gebruikt bij traditionele bouw. Hout wordt gemaakt van bomen die tijdens hun leven veel CO2 opgeslagen hebben. Bovendien blijft dit hout functioneren als CO2-opslag zolang het onderdeel is van uw woning.

Daarnaast wordt er ook tot 40% aan transportbewegingen gespaard bij prefab bouwen. De onderdelen worden namelijk op de werkplaats al gebruiksklaar gemaakt. Prefabricage is dus een stuk duurzamer dan traditionele bouw.

Meer informatie over prefab

Wilt u graag meer informatie ontvangen over prefab? Dan bent u bij Prefab Volendam op het juiste adres. Wij zijn een gespecialiseerd en ervaren bedrijf in alles wat te maken heeft met prefabricage. U kunt vrijblijvend contact opnemen met ons voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!