Wat is een prefab badkamer?

Een prefab badkamer is een badkamer die gemaakt is door prefabricage. Dit is een nieuwe en duurzame manier van bouwen. Bij prefab bouwen worden de onderdelen vooraf op de werkplaats geproduceerd en tot maatwerk elementen gemaakt. Vervolgens worden ze naar de bouwplaats getransporteerd en aan elkaar gekoppeld. Er zijn binnen de prefab bouw vele mogelijkheden. Hieronder vallen ook badkamers. In deze blog leggen wij u alles uit over badkamers die zijn gemaakt met deze bouwmethode.

geprefabriceerde badkamer

Wat is een prefab badkamer?

Een prefab badkamer is een badkamer die tot stand komt door prefab bouwen. Dit houdt in dat de onderdelen vooraf op de werkplaats worden geproduceerd. Vervolgens worden deze elementen gebruiksklaar gemaakt en naar de bouwplaats getransporteerd. Op de bouwplaats worden deze elementen aan elkaar gekoppeld. Prefabricage wordt toegepast bij vele projecten, zoals het bouwen van een:

Badkamers van prefab kunnen zowel in bestaande als nieuwe woningen worden geplaatst. Een badkamer kan met prefabricage meestal in enkele dagen geproduceerd worden. Bovendien kan het binnen 1 dag worden geplaatst. Hierdoor hoeft u de badkamer niet lang te missen en wordt er een hoop overlast voorkomen.

prefab badkamer

De voordelen van een geprefabriceerde badkamer

Een prefab badkamer heeft verschillende voordelen. Zo kan deze in enkele dagen gemaakt worden. Daarnaast is er slechts 1 dag nodig om de badkamer te plaatsen in uw woning. U voorkomt dus een hoop overlast en gedoe wanneer u een geprefabriceerde badkamer laat plaatsen. Bovendien is deze bouwmethode ook duurzamer dan traditionele bouw. Zo zijn er veel minder transportbewegingen nodig . Ook zijn de gebruikte materialen een stuk duurzamer. Verder zijn de kosten van deze badkamers een stuk lager. Er zijn namelijk minder uren nodig om deze badkamer te maken en te plaatsen.

De kosten van een prefab badkamer

De prijs van een geprefabriceerde badkamer is van tevoren lastig te bepalen. Er is namelijk extra informatie nodig om de prijs te bepalen. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters en de wensen van de klant. De kosten van deze badkamers zijn wel altijd lager dan de traditionele badkamer. Er zitten namelijk minder uren in het maken en plaatsen van deze badkamer.

Meer informatie over prefab

Indien u graag meer informatie wilt ontvangen over prefab, dan bent u bij Prefab Volendam op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met prefabricage. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!