Wat is een prefab betontrap?

Een prefab betontrap is een betontrap die geprefabriceerd is in de fabriek of werkplaats voordat deze op locatie wordt geplaatst. Dit is een duurzame en nieuwe manier van bouwen. In deze blog leggen wij meer uit over betontrappen van prefab.

Wat is een prefab betontrap?

Een betonnen trap kan op twee verschillende manieren worden gemaakt. Deze kan namelijk geprefabriceerd worden of deze kan ter plaatse gestort worden. In beide gevallen wordt er gebruik gemaakt van een bekisting waar het beton in wordt gestort. Bij een prefab betontrap wordt deze volledig in de fabriek gemaakt en afgewerkt. Vervolgens wordt deze in één geheel op locatie geplaatst. Deze manier van bouwen wordt ook wel montagebouw genoemd. Deze bouwmethode wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld de bouw van een:

prefab betontrap

De kosten van een prefab betontrap

De prijs van een geprefabriceerde betontrap is zonder informatie lastig te bepalen. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters beton dat nodig is. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van eventuele wensen en aanpassingen aan de trap. De kosten zijn meestal wel lager dan een normale betontrap. Er zijn namelijk minder uren nodig om deze te plaatsen.

Voordelen van een geprefabriceerde betontrap

Een betontrap van prefab heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gewone betontrap. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • Het kan in enkele dagen gemaakt worden
  • Deze bouwmethode is duurzamer
  • De kosten van een prefab betontrap is lager
  • De trap kan in slechts 1 dag geplaatst worden

Meer informatie over prefab

Indien u graag meer informatie wilt ontvangen over prefab, dan bent u bij Prefab Volendam op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met prefabricage. Zo hebben wij deze bouwmethode al bij vele projecten toegepast, zoals bij de bouw van een: prefab serre, prefab woning, prefab dakkapel of prefab aanbouw. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen u graag!