Wat is een prefab kantoor?

Een prefab kantoor is een kantoor die tot stand is gekomen door prefabricage. Dit is een manier van bouwen waarbij alle onderdelen op de werkplaats worden geproduceerd. Deze onderdelen worden gebruiksklaar gemaakt en vervolgens getransporteerd naar de bouwplaats. Hier worden deze aan elkaar gekoppeld. Dit is een duurzame en snelle manier van bouwen. In deze blog leest u alles over een geprefabriceerd kantoor.

De bouw van een geprefabriceerd kantoor

Bij prefabricage worden alle onderdelen op de werkplaats geproduceerd. Vervolgens worden al deze onderdelen gebruiksklaar gemaakt en naar de bouwplaats gebracht. Hier worden deze elementen aan elkaar gekoppeld. Prefab bouwen wordt toegepast bij allerlei projecten, zoals de bouw van een:

Omdat de elementen alleen nog aan elkaar gekoppeld hoeven worden, kan het kantoor snel geplaatst worden. Hierdoor heeft u en de omgeving weinig last van de werkzaamheden. Dit brengt bovendien ook de kosten omlaag.

geprefabriceerd kantoor

Is een prefab kantoor duurzaam?

Bij prefabricage wordt er gebouwd met hout. Bouwen met hout is een stuk duurzamer dan traditionele bouw. De bomen waar het hout van gemaakt wordt, hebben veel CO2 opgeslagen tijdens hun leven. Zolang dit onderdeel is van een gebouw, blijft het dus functioneren als CO2-opslag. Daarnaast worden er tot 40% aan transportbewegingen bespaard dankzij prefab bouwen. Alle onderdelen worden namelijk op de werkplaats gemaakt. Prefab bouwen is dus een manier van bouwen van de toekomst

De voordelen

Het bouwen van een geprefabriceerd kantoor heeft verschillende voordelen in vergelijking met een traditioneel kantoor. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

  • De bouwtijd is een stuk korter
  • Er zijn diverse aanpassingen mogelijk
  • Het is duurzamer dan traditionele bouw
  • Het is goedkoper, omdat er sneller gebouwd kan worden
  • Het kantoor wordt tijdens ideale omstandigheden gebouwd in een fabriek

prefab kantoor

Wat zijn de kosten van een prefab kantoor?

De kosten van een prefab kantoor zijn verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is het aantal vierkante meters van het kantoor. Daarnaast hebben aanpassingen ook invloed op de kosten. De kosten van een geprefabriceerd kantoor zijn meestal minder dan een traditioneel kantoor. De bouwtijd is namelijk een stuk korter.

Meer informatie over prefab

Wilt u graag meer informatie ontvangen over prefab? Dan bent u bij Prefab Volendam op het juiste adres. Wij zijn een gespecialiseerd en ervaren bedrijf in alles wat te maken heeft met prefabricage. U kunt vrijblijvend contact opnemen met ons voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!