Wat is een prefab kubuswoning?

Een Prefab kubuswoning is een woning dat bestaat uit meerdere vierkante blokken die op elkaar zijn gestapeld. Kubistische huizen hebben een moderne bouwstijl. Het gebruik van rechte lijnen zorgt ervoor dat uw interieur geen schuine wanden heeft. Hier door maakt u optimaal gebruik van de binnenruimte. Prefab is een afkorting van ‘prefabricated’. In het Engels betekent dit; vooraf gebouwd. Binnen de prefab bouw worden er veel mogelijkheden aangeboden. Een prefab kubuswoning is daar een goed voorbeeld van.

Prefab moderne kubuswoning

Het uitgangspunt voor het ontwerp van een prefab kubuswoning is een kubistische indeling met een vierkante plattegrond en 2 verdiepingen. Door de ideale verhouding tussen leefruimte en geveloppervlakte is dit de meest kosteneffectieve vorm van bouwen. De kubuswoning heeft grote kamerhoge ramen die zorgen voor veel daglicht. De ramen hebben geïntegreerde luiken die door de schuine stand naar binnen kunnen worden geopend om de kubuswoning frisse lucht van buiten te voorzien. De entree bevindt zich in de zijgevel en ingebed in de gevel. Daarom is de ingang niet hetzelfde als de ramen die vlak met de gevel zijn geïnstalleerd. Hierdoor is de ingang handig en functioneel, u kunt zelfs bij regen de voordeur open laten staan. Prefab is een manier van bouwen die ook wordt toegepast bij bijvoorbeeld de bouw van:

prefabricage

Voordelen van een prefab kubuswoning:

  • Energiezuinig
  • Optimaal ruimtegebruik
  • Kostenefficiënt
  • Strakke en gezellige uitstraling
  • Luxueuze uitstraling

Ecologisch bouwen

Een prefab kubuswoning kunt u ook ecologisch laten bouwen. Door gebruik te maken van geprefabriceerde houtskeletbouwsystemen, natuurlijke materialen en luchtige, ademende buitenmuren, krijgt uw kubuswoning een gezond en comfortabel binnenklimaat. Natuurlijke isolatiematerialen zorgen voor een constante temperatuur en vochtigheid gedurende de seizoenen. Het lage energieverbruik van de prefab kubuswoning is mede te danken aan het gebruik van de ecologische materialen, zonnepanelen en modulaire duurzame technologische installaties.

duurzaam_bouwen

Prefab bouwen met Prefab Volendam

Heeft u interesse in een prefab woning, of prefab casco woning? Of wilt u graag een prefab schuur als uitbreiding van uw bestaande woning? Aannemer Volendam B.V. is een expert op het gebied van prefab woningen. Op basis van onze kennis en ervaring bouwen wij de mooiste woningen van de beste kwaliteit. Veel aannemers en bouwbedrijven hebben ons al jaren lang de prefabonderdelen van hun bouwprojecten laten verzorgen. Projecten waar we trots op zijn en die we keer op keer succesvol mogen afronden.

Contact opnemen

Interesse om een prefab woning te laten bouwen? Dan zet u een belangrijke stap op weg naar duurzaam bouwen en wonen. Wij helpen u daar graag bij. U kunt bij ons 24/7 terecht met al uw vragen over prefab constructies. Neem vrijblijvend contact met ons op om een offerte aan te vragen. Wilt u nog meer informatie over wat wij doen? Dan raden wij het ook aan om onze brochure te downloaden.