Wat is een prefab meterkast?

Een prefab meterkast is een meterkast die gemaakt is door prefabricage. Dit is een nieuwe en duurzame manier van bouwen. Bij prefab bouwen worden de onderdelen vooraf op de werkplaats geproduceerd en tot maatwerk elementen gemaakt. Vervolgens worden deze op de bouwplaats aan elkaar gekoppeld. In deze blog leggen wij meer uit over meterkasten van prefab.

prefab meterkast

Wat is een prefab meterkast?

Een prefab meterkast is een meterkast die tot stand is gekomen door prefab bouwen. Dit houdt in dat de onderdelen vooraf op de werkplaats worden geproduceerd. Deze elementen worden vervolgens gebruiksklaar gemaakt en naar de bouwplaats getransporteerd. Daar worden ze aan elkaar gekoppeld. Prefabricage wordt tegenwoordig toegepast bij vele projecten, zoals bij de bouw van een:

Meterkasten van prefab kunnen zowel in bestaande woningen als in nieuwe woningen worden geplaatst. Een meterkast kan met prefabricage meestal in enkele dagen geproduceerd worden. Bovendien kan het binnen enkele uren worden geplaatst. Hierdoor heeft u vrijwel geen last van de werkzaamheden. Dit is natuurlijk heel prettig.

prefabricage meterkast

De kosten van een prefab meterkast

De kosten van een geprefabriceerde meterkast is van tevoren lastig te bepalen. Er is namelijk extra informatie nodig om de prijs te bepalen. Zo wordt de prijs bepaald op basis van de grootte van de meterkast. Ook spelen de wensen van de klant een belangrijke rol. De kosten zijn wel altijd lager dan een traditionele meterkast, omdat er minder uren zitten in het maken en plaatsen van deze meterkast.

Meer informatie over prefab

Wilt u graag meer informatie ontvangen over prefab? Dan bent u bij Prefab Volendam op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met prefabricage. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!