Wat is een prefab beton woning?

Prefab beton woning is een woning dat tot stand is gekomen door prefab (nieuw)bouw. Prefab bouw betekent dat de onderdelen die de constructie van het gebouw vormen, eerst geproduceerd worden op een andere locatie. Dit brengt tal van voordelen met zich mee. De woningonderdelen worden pas aan aan het einde naar de locatie van het bouwterrein verplaatst. Hier worden de laatste werkzaamheden verricht om alle elementen te koppelen. Daaraan dankt deze soort bouw ook de naam, want prefab is een afkorting van ‘prefabricated’. In het Engels betekent dit; vooraf gebouwd. Binnen de prefab bouw worden er enorm veel mogelijkheden aangeboden. Een prefab beton woning is daar een goed voorbeeld van.

Prefab beton woning bouw

Prefabricage van een betonwoning is een proces waarbij in plaats van hout materiaal, gebruik wordt gemaakt van beton. In een fabriek of in een werkplaats wordt het beton materiaal tot maatwerk elementen geproduceerd. Vervolgens worden deze betonnen elementen gebruiksklaar gemaakt en worden ze naar de bouwplaats getransporteerd. Hier worden de elementen aan elkaar gekoppeld. Deze bouwmethode wordt ook wel montagebouw genoemd. Het beton materiaal leent zich uitstekend voor dit soort bouw. Deze manier van bouwen wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld de bouw van een:

Zijn aanpassingen mogelijk bij een prefab beton woning?

Twijfelt u aan de weerbaarheid van een betonwoning? Dat is niet nodig, want ondanks de betonconstructie behoren aanpassingen zeker tot de mogelijkheden. Binnenmuren kunnen verplaatst worden en de constructie leent zich ervoor om uit te breiden. Vanwege het ijzersterke betonmateriaal, is het draagvermogen daardoor bijna nooit een issue.

Voordelen van een beton woning van prefab

  • Brandvast
  • Weinig afvalstoffen
  • Materiaal past zich aan bij iedere soort temperatuur
  • Beton materiaal is ijzersterk dus gaat uitzonderlijk lang mee
  • Beton is in iedere vorm te gieten, wat veel keuzemogelijkheden biedt
  • Door de sterkte van het beton materiaal, is het mogelijk een solide constructie te realiseren

prefab_beton_woning

Duurzaam bouwen

De duurzaamheid van beton materiaal kan gemeten worden betreffende de levensduur. Beton gaat veel langer mee dan andere materiaalsoorten. Ook omdat het materiaal in diverse vormen gegoten kan worden, is er relatief weinig nabewerking nodig. Daarbij komen er weinig afvalstoffen vrij, omdat de prefab elementen vooraf in het geheel worden vormgegeven. Uiteraard biedt, net zoals andere prefab bouwconstructies, de verminderde transportbewegingen ook een aantal voordelen aan. Doordat er weinig transport nodig is, wordt de hoeveelheid uitstoot verminderd. Hierdoor draagt prefab bouw bij aan de vermindering van het stikstof uitstoot. Zelfs na de oplevering van uw betonnen woning, draagt u bij aan de duurzaamheid. Het beton materiaal isoleert goed, het is luchtdicht en daarbij werkt het materiaal accumulerend. Accumulerend wil zeggen dat het beton warmte opneemt, waardoor het koel is in de zomer en warm is in de winter.

duurzaam_bouwen

Prefab bouwen met Prefab Volendam

Heeft u interesse in een prefab woning, prefab bungalow? Of heeft een prefab garage als uitbreiding van uw bestaande woning uw interesse gewekt?  Aannemer Volendam B.V. heeft de expert status betreffende prefab woningen. Vanuit onze kennis en ervaringen, bouwen wij de mooiste woningen van ultieme kwaliteit. Vele aannemers en bouwbedrijven laten ons al jaren de prefabonderdelen van hun bouwprojecten verzorgen. Projecten die wij met trots, keer op keer succesvol afronden.

Prefab woning laten bouwen?

Heeft u interesse om binnenkort een prefab woning te laten bouwen? Dan zet u een zeer goede en belangrijke stap in de richting van duurzaam bouwen en leven. Aannemer Volendam B.V. helpt u daar graag bij. U kunt bij ons altijd terecht voor al uw vragen met betrekking tot prefab bouw. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte. Wij zijn graag uw partner in het bouwen van prefab woningen!